6 Ekim 2020 Salı

Mercimekli Pilav Tarifi

 

Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kahverengi mercimek
  • 1 dolu yemeklik tabak bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz

Piştikten sonra eklemek için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce mercimeği bir tencereye koyup suda yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Tencerenin içine 4/3 u kadar su ekleyip ocağa alalım.
  3. Mercimekler hafif yumuşayınca bulguru ve tuzunu ekleyelim.
  4. Karıştırıp pişirelim. Suyunu çekip pisince ocaktan alalım.
  5. Bir tavaya zeytinyağı koyup ocağa alalım.
  6. Buharı çıkınca ocaktan alıp pilavın içine aktaralım.

İyice karıştırıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder