Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase kahverengi mercimek
- 1 dolu yemeklik tabak bulgur
- 1 yemek kaşığı tuz
Piştikten sonra eklemek için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı
- İlk önce mercimeği bir tencereye koyup suda yıkayıp suyunu süzelim.
- Tencerenin içine 4/3 u kadar su ekleyip ocağa alalım.
- Mercimekler hafif yumuşayınca bulguru ve tuzunu ekleyelim.
- Karıştırıp pişirelim. Suyunu çekip pisince ocaktan alalım.
- Bir tavaya zeytinyağı koyup ocağa alalım.
- Buharı çıkınca ocaktan alıp pilavın içine aktaralım.
İyice karıştırıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder