11 Ekim 2020 Pazar

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • 1 sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Kırmızı biber

Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğan ve sarımsağı yağda kavurup üzerine domates ve biberi ekliyoruz.
  2. Salçayı ekleyip dilediğiniz baharatı ekleyiniz.
  3. Ben kimyon kırmızı pul biber ve biraz isot kullandım hepsi 1 tatlı kaşığı kadar kullandım.
  4. Bulguru ekleyip biraz karıştırıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekledim.(siz kontrollü kullanın suyu her zaman aynı şu gerekmeyebilir bulgurdan mütevellit)
  5. Suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenince servis edin.😚 afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder