11 Ekim 2020 Pazar

Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta 1 tanesini sarısı üzerine sürülecek 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaşmaya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 8-8.5 su bardağı un

İçi için

  • Peynir
  • Zeytin

Pastane Poğaçası Tadında Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü biraz ısıtalım. Sütün içerisine maya ve mayayı aktif etmesi için 3 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
  2. Yoğurma kabımıza 2 yumurta sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra sütü ekleyelim karıştıralım unu da kontrollü bi şekilde ekleyip yoğuralım.
  4. 1 saat mayalanması için bekleyelim.
  5. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım bezelere ortasını açıp iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
  6. Bütün bezeleri bu şekilde yapalım.
  7. Daha sonra üzerine iyi kızarması için yumurta sarısının içerisine birazcık sıvı yağ birazcık da çok az ama toz şeker ilave edelim. Bu daha iyi kızarmasın sağlıyor.
  8. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebiliriz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder