9 Ekim 2020 Cuma

Meyveli Çıtır Milföy Tarifi

 

Meyveli Çıtır Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 fincan pudra şekeri
  • Arzuya göre ahududu, vişne, böğürtlen

Pastacı kreması için gerekenler:

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kremşanti

Meyveli Çıtır Milföy Tarifi Yapılışı

  1. Pastacı kreması yapılışı:2 buçuk su bardağı sütü bir tencereye alın ve ocağın altını açın. İçine bir su bardağı toz şekerin yarısını da ekleyin.
  2. Diğer bir taraftan yumurta, nişasta ve şekerin yarısını bir kaseye alıp iyice karıştırın içinde toplak kalmayacak şekilde.
  3. Tenceredeki süt kaynama noktasına gelince bir kepçe ile yumurtalı karışıma alarak karışımı sulandıralım.
  4. Ardından bir süzgeç yardımıyla yumurtalı karışımı kaynama noktası na gelen sütün içerisine ekleyelim ve hızlıca karıştıralım.
  5. Katılaşmaya başlayan kremaya margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  6. Üzerine vanilya ekleyin. Sürekli karıştırarak soğumasını bekleyin.
  7. Karıştırmadan soğumaya bırakırsanız kremanın üzeri kurur ve içerisinde topaklanma olur. Sürekli karıştırarak soğut tuğumuz kremanın içerisine 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
  8. Ardından kremayı krema sıkma torbasına alalım.
  9. Milföy hamuru nun hazırlanışı:Milföy hamurlarını önce kare ardından dikdörtgen şeklinde keserek üzerlerine pudra şekeri eleyelim.
  10. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Pişmiş olan milföy leri soğumaya bırakın. Soğumuş olan milföyleri bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin ve altta kalan kısmına hazır olan kremayı sıkarak aralarına ahududu karı dizin ve diğer milföy parçasını üzerine kapatın.
  12. Üzerini pudra şekeri ve fıstık tozu ile süsleyebilirsiniz. Oldukça pratik bir okadar da lezzetli bir tarif ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder