Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
İç harcı için :
- 1 kase peynir
- 1 tutam maydanoz
İçine sürmek için;
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- 4 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Midye Böreği Tarifi Yapılışı
- Yufkamızı serip içine her yerine gelecek şekilde yağ ve yoğurtlu harçtan sürelim .
- 4e bölelim üçgen olacak şekilde üçgen olan parçaları ortadan yavaşça büzelim.
- Uçlarını aynı tarafa getirelim ortasına peynirli harçtan koyup üst üste katlayalım.
- Ters çevirip tepsiye dizelim hepsini aynı şekilde yap üzerine yumurta sarısı sür çörek otu atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sür 15dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder