18 Ekim 2020 Pazar

Midye Böreği Tarifi

 

Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

İç harcı için :

  • 1 kase peynir
  • 1 tutam maydanoz

İçine sürmek için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 4 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Midye Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yufkamızı serip içine her yerine gelecek şekilde yağ ve yoğurtlu harçtan sürelim .
  2. 4e bölelim üçgen olacak şekilde üçgen olan parçaları ortadan yavaşça büzelim.
  3. Uçlarını aynı tarafa getirelim ortasına peynirli harçtan koyup üst üste katlayalım.
  4. Ters çevirip tepsiye dizelim hepsini aynı şekilde yap üzerine yumurta sarısı sür çörek otu atalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sür 15dk pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder