4 Ekim 2020 Pazar

Mısır Gevrekli Tavuk Kanat Tarifi

 

Mısır Gevrekli Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk kanat (butta olur)

Sos için;

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı açı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • Tavukları bulamak için :
  • 1,5 su bardağı kadar mısır gevreği sade
  • 4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu

Mısır Gevrekli Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Kanatları ikiye kesip üzerlerine 3 çizik atalım.
  2. Mısır gevreğini rondodan çok ince çekelim.
  3. Galeta ununu ekleyip biraz daha çekelim.
  4. Geniş bir kaba alalım ve biraz tuz ekleyelim.
  5. Sosu için yumurtayı, baharatları, tuzu ve sıvı yağı iyice karıştırıp kanatların üzerine döküp iyice karıştıralım.
  6. Zamanınız varsa 1-2 saat buzdolabında bekletip mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder