5 Ekim 2020 Pazartesi

Efsane Lezzet Söğürme Kebabı Tarifi

 

Efsane Lezzet Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su (kıymanın kıvamına göre ayarlanabilir. Azaltılabilir)

Söğürme için;

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet közlenmiş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Efsane Lezzet Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak söğürme kebabımızın köftelerini hazırlayalım. Bunun için derin bir kap içerisine kıymamızı, galeta unumuzu alalım.
  2. Üzerine rendelediğimiz soğan ve sarımsağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu alarak yoğurmaya başlayalım.
  3. Daha sonra suyu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Su miktarını dilerseniz azaltabilirsiniz kıymanın kıvamına göre ayarlayın. Bu nedenle yavaş yavaş eklemenizi öneririm.
  4. Malzemelerimiz güzelce özleştikten sonra köftelerimize şekil vermeye başlayalım. Hazırladığımız harçtan parçalar kopartalım ve köfte şekli verelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Köftelerimiz hazır olduktan sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım.
  5. Bu sırada söğürme için karıştırma kabına doğradığımız közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, doğradığımız soğanı, sarımsağı, zeytinyağını, nar ekşisini, tuz ve kimyonu ekleyerek karıştıralım.
  6. Dinlenen köftelerimizi mangal ateşinde çevirerek pişirelim.
  7. Köftelerimiz piştikten sonra servis tabağımızın tabanına hazırladığımız söğürmeyi yayalım ve üzerine pişirdiğimiz köfteleri dizelim. Söğürme Kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder