Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 250 gr tel kadayıf
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 parça damla sakızı
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı un
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için
- Toz antep fıstığı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
- Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.
- Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
- Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
- Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Muhallebili kadayıfı daha modern bir şekilde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.
Kolay Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kadayıfların kurutulması ve kavrulması lezzetini önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle kavururken fazla pişirmemeye dikkat edin.
- Muhallebi kıvamını tutturmak için, karıştırma işlemini ihmal etmeyin. Topaklanmalar olursa yavaş bir şekilde karıştırarak dağılmalarını sağlayabilirsiniz.
- Muhallebi piştikten sonra içerisine bir miktar tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
- Muhallebi fazla sıvı olduysa içerisine yarım çay bardağı süt ve nişasta ekleyebilirsiniz. Nişastayı ekledikten sonra bir süre dibe çökmesini bekleyin, sonrasında karıştırmaya devam edebilirsiniz.
- Muhallebinin kıvamı koyu olduysa tekrardan ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Ardından süt ekleyip karıştırarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
- Bütün püf noktalarına dikkat ederek tarifi hazırladınız, ama yine de topaklanma oluştuysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.
1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?
- 100 gramlık bir porsiyon muhallebili kadayıf, yaklaşık 200 kaloridir. Sade muhallebinin bir porsiyonu ortalama 130, tel kadayıf ise 270 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder