Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 1 demet taze soğan
- 1 kase mısır unu
- 2 soğan
- 3 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Kuru nane
- Tuz
- kara biber
- 1 dolmalık kırmızı biber
Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?
- Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.
- İç malzeme için,taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu,maydanoz,tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.
- Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın.
- Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder