17 Ekim 2020 Cumartesi

Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Muhallebisi için :

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Desen için;

  • Dekor çikolata sos

Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
  4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
  6. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebemizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir süre çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kek ılıyınca sütü kaşıkla her yerine gezdirelim.
  9. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  10. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
  11. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder