Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için :
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Muhallebisi için :
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Desen için;
- Dekor çikolata sos
Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu her tarafını yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
- Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
- Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebemizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
- Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir süre çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Kek ılıyınca sütü kaşıkla her yerine gezdirelim.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
- Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
- En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder