Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Bolca muz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı
- Bir kapta 2 adet yumurta ile 1, 5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.
- Kalan malzemeleri de üzerine ekleyerek kekin hamurunu oluşturalım.
- Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökelim.
- Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım ve bu arada kremasını hazırlayalım.
- Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Krema hazır olduğunda kekinizi bir ip veya bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim.
- Keklerin arasına kremanın yarısını dökelim ve eşit olarak yayıp üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizerek kalan kremayı da üstüne dökerek yine yayalım.
- Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Aynı tarifi üzerine çikolata sos dökerek de denemiştim. Harika oluyor. Tercih sizinnnn.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder