6 Ekim 2020 Salı

Muzlu Pasta Tarifi

 

Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Bolca muz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta 2 adet yumurta ile 1, 5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Kalan malzemeleri de üzerine ekleyerek kekin hamurunu oluşturalım.
  3. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökelim.
  4. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım ve bu arada kremasını hazırlayalım.
  6. Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Krema hazır olduğunda kekinizi bir ip veya bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim.
  8. Keklerin arasına kremanın yarısını dökelim ve eşit olarak yayıp üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizerek kalan kremayı da üstüne dökerek yine yayalım.
  9. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Aynı tarifi üzerine çikolata sos dökerek de denemiştim. Harika oluyor. Tercih sizinnnn.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder