Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Un (Yumuşak hamur olsun yavaş yavaş ekleyin lütfen)
Dışı için
- Süt
- Mavi haşhaş
- Bütün ceviz
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Dövülmüş ceviz hariç tüm malzemeyi yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- En son dövülmüş cevizi ekleyelim kısa süreli toparlayalım ve yuvarlak şekiller verelim.
- Önce süte sonra mavi haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
- 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
- Şerbeti için ise su ve şekeri kaynatalım. Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dk kaynatalım ve ocaktan alıp ılıklaştıralım. Soğuğa yakın olsun.
- Fırından aldığımızın tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim zaten hemen çekecektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder