6 Ekim 2020 Salı

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Un (Yumuşak hamur olsun yavaş yavaş ekleyin lütfen)

Dışı için

  • Süt
  • Mavi haşhaş
  • Bütün ceviz

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Dövülmüş ceviz hariç tüm malzemeyi yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. En son dövülmüş cevizi ekleyelim kısa süreli toparlayalım ve yuvarlak şekiller verelim.
  3. Önce süte sonra mavi haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
  4. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Şerbeti için ise su ve şekeri kaynatalım. Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayalım.
  6. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dk kaynatalım ve ocaktan alıp ılıklaştıralım. Soğuğa yakın olsun.
  7. Fırından aldığımızın tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim zaten hemen çekecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder