10 Ekim 2020 Cumartesi

Nefis Kokusuz Portakallı Kereviz Tarifi

 

Nefis Kokusuz Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2-3 adet portakal(minik sıkmalık ise 3 adet)
  • Bir tutam dereotu
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Nefis Kokusuz Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağı tencereye alalım üzerine ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim, tuz ve küp şeker ekleyip kavuralım.
  2. Üzerine havuçları atarak kavurmaya devam edelim.
  3. Biraz kavrulunca küp küp doğradığımız kerevizi alalım kavurmaya devam edelim.
  4. Bir kaç çevirdikten sonra portakal suyumuzu ekleyelim, kara biberimizi ekleyelim( üzerini örtecek, az geçecek şekilde portakal suyu olmalı eğer daha az olduysa portakal suyu ekleyin)
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatalım.
  6. Pişmeye yakın dereotunu ince ince doğrayıp ekleyelim.
  7. Dinlenip, soğuduktan sonra servis yapalım. (eğer çatalınız hem havucu hem kerevizi batırıyor ise yumuşaksa pişmiştir ama dikkat edin ki fazla pişip dağılmasın).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder