10 Ekim 2020 Cumartesi

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı silme tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket instant maya
  • 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında )
  • Susam

İçine :

  • 250 gram peynir
  • 1 avuç maydanoz

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, yumurtanın akı, zeytinyağı, tuz konup karıştırılır tereyağ konur un azar azar ilave edilir .
  2. Maya eklenip yoğurulur yumuşacık bir hamur elde edilince mayalanmaya bırakılır. ( yarım saat )
  3. Mayalı hamur elimizde açılarak arasına peynirli maydanoz karışımı konup ve yuvarlak poğaça şekli verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir .
  4. 5 dk tepside bekletilip yumurta sarısı sürülür üzerine susam serpilir .
  5. Isıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder