6 Ekim 2020 Salı

Paçanga Böreği Tarifi

 

Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket böreklik yufka
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pastırma ( 100 gram kadar )

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı galeta unu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Biber ve domatesleri küp küp doğruyoruz.
  2. Böreklik yufkaları önce azıcık fırçayla ıslatıyoruz.
  3. İçine önce bir dilim pastırma üzerine domates ve biber, en son kaşar peyniri koyuyoruz.
  4. Kenarlarından kapatıp sarıyoruz.
  5. Kızartmak için tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz .
  6. Yufkaları önce yumurtaya ,sonra galeta ununa bulayıp tavada kızartıyoruz.

Kahvaltılarda çok lezzetli oluyor 👌🏻 servis tabağına alıp servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder