Palamut Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- 1 adet patates
- 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pulbiber, toz kırmızı biber
- Yağlı kağıt ve alüminyum folyo (Üzerini kapatmak için)
Palamut Buğulama Tarifi Yapılışı
- Palamutları halka şeklinde doğrayıp temizliyoruz.
- Patates ve soğanları yuvarlak şeklinde dilimliyoruz.
- Bir tepsiye önce soğanları sonra patatesleri dizip en üste palamutları diziyoruz.
- Bir kasede salça tuz ve baharatları suyla karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Sıvı yağ ve tereyağını da ekleyip kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder