11 Ekim 2020 Pazar

Palamut Buğulama Tarifi

 

Palamut Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 1 adet patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pulbiber, toz kırmızı biber
  • Yağlı kağıt ve alüminyum folyo (Üzerini kapatmak için)

Palamut Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Palamutları halka şeklinde doğrayıp temizliyoruz.
  2. Patates ve soğanları yuvarlak şeklinde dilimliyoruz.
  3. Bir tepsiye önce soğanları sonra patatesleri dizip en üste palamutları diziyoruz.
  4. Bir kasede salça tuz ve baharatları suyla karıştırıp üzerine döküyoruz.
  5. Sıvı yağ ve tereyağını da ekleyip kapatıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder