Kesme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı içine sarısı üstüne sürülecek
- 1 paket yaş maya
- 100 gram tereyağ
- Alabildiği kadar un
İç malzemesi:
- Peynir veya patates
Kesme Poğaça Tarifi Yapılışı
- Tereyağ hariç ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan sonra tereyağını ekleyerek tekrar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Sonra greyfurt büyüklüğünde bezelere ayırın ve merdaneyle açın. İçine dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz(peynir, zeytin, patates)Ben peynir ve patatesli yaptım.
- Görseldeki gibi şekil verip kesin.
- 15 dk tepsi mayası yapın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder