11 Ekim 2020 Pazar

Kesme Poğaça Tarifi

 

Kesme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı içine sarısı üstüne sürülecek
  • 1 paket yaş maya
  • 100 gram tereyağ
  • Alabildiği kadar un

İç malzemesi:

  • Peynir veya patates

Kesme Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ hariç ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra tereyağını ekleyerek tekrar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Sonra greyfurt büyüklüğünde bezelere ayırın ve merdaneyle açın. İçine dilediğiniz şeyi koyabilirsiniz(peynir, zeytin, patates)Ben peynir ve patatesli yaptım.
  4. Görseldeki gibi şekil verip kesin.
  5. 15 dk tepsi mayası yapın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder