9 Ekim 2020 Cuma

Pamuk Kek Tarifi

 

Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 80gr çikolata (ben beyaz tercih ettim)
  • 1 paket sıvı krema

Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalarımızın aklarını ayrı bi kaba sarılarını ayrı bir kaba ayırıyoruz.
  2. Öncelikle aklarından başlayalım. 1 su bardağı şekerimizin yarısını yumurta akı bulunan kaba döküyoruz ve traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  3. Bir kenara alıyoruz. Yumurta sarılarının bulunduğu kaba şekerimizin diğer yarısını ekliyoruz.
  4. İyice çırpıyoruz ardından süt ve sıvı yağımızı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  5. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilinmizi de ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
  6. Traş köpüğü kıvamına getirdiğimiz yumurta aklarımızı bu karışma ilave ederek kaşıkla karıştırıyoruz iyice yediriyoruz.
  7. Kek kalıbımızı tereyağıyla yağlıyoruz (dilediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz) kek harcımızı güzelce kalıba döküyoruz ardından 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. (kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
  8. Diğer yandan sosumuzu hazırlıyoruz krema ve çikolatayı ocağa alarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra iyice soğuduğunda sosla süslüyoruz.

Afiyet olsun 😌🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder