9 Ekim 2020 Cuma

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin (veya tereyağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un ( ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak göz kararı dengeleyin)
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için:

  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Su ve şekeri bir kaba koyup kaynatıyoruz.
  3. 5- 6 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Şerbet ılık olacak.
  4. Kurabiye hamuru için eritilmiş margarin veya tereyağı yumurta ve pudra şekeri ile karıştırıyoruz.
  5. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. Daha sonra un kakao kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  8. Tepsiye şekil verdiğimiz kurabiyeleri diziyoruz.
  9. Fansız 200 derece fırında 10-12 dk pişiriyoruz. Fırın ayarınızın ısı derecesi farklı olabilir fazla ise 180 derecede pişirebilirsiniz.
  10. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı bitince ılımış şerbete batırıp servis tabağına alıyoruz.
  11. Üzerini Hindistan cevizi ya da toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.
  12. Çok severek beğenerek yaptığım bir tarifim dir. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder