Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaların sarılarıyla beyazlarını dikkatli bir şekilde birbirinden ayırıp iki ayrı çırpma kabına koyun.
- Yumurtaların beyazlarına bir tutam tuz serpip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Bembeyaz kar gibi olacak. Bu bir kenarda beklesin.
- Yumurtaların sarılarına şeker ilave edip çırpın.
- Üzerine ılık su dökün.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
- Ardından çırpılan ve köpük köpük olan yumurtaların beyazlarını bu karışıma ilave edin.
- ‼️bundan sonrasında mikser kullanmayın. ‼️spatula yada tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru yavaş yavaş karıştırın.
- Karışımı söndürmemeye dikkat edin.
- Karışımı dökeceğiniz kalıbı alın, tabanına yağlı kağıt serin. Kalıbın iç kenarlarına margarin sürüp yağlı kağıt yerleştirin.
- Karışımı kalıbın içine dökün ve kalıbı tezgaha birkaç kez hafifçe vurun.
- Önceden ısıtılmış 180° derece fırında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kekinizin ılımasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkarın. Yağlı kağıtları yavaşça çıkarın.
- Pasta yapmak için tamamen soğumasını bekleyin.
Not:.
☑️yumurtaları birkaç saat öncesinden çıkarın, ılık olsunlar.
☑️ben 22 cm lik bir kalıp kullandım. Kalıbınız küçük olursa pandispanyanız daha yüksek olur.
Kalıbınız geniş olursa pandispanyanız daha ince olur.
☑️fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.
☑️her fırında pişirme süresi değişebilir. Kontrollü pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder