9 Ekim 2020 Cuma

Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi

 

Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaların sarılarıyla beyazlarını dikkatli bir şekilde birbirinden ayırıp iki ayrı çırpma kabına koyun.
  2. Yumurtaların beyazlarına bir tutam tuz serpip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Bembeyaz kar gibi olacak. Bu bir kenarda beklesin.
  3. Yumurtaların sarılarına şeker ilave edip çırpın.
  4. Üzerine ılık su dökün.
  5. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  6. Ardından çırpılan ve köpük köpük olan yumurtaların beyazlarını bu karışıma ilave edin.
  7. ‼️bundan sonrasında mikser kullanmayın. ‼️spatula yada tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru yavaş yavaş karıştırın.
  8. Karışımı söndürmemeye dikkat edin.
  9. Karışımı dökeceğiniz kalıbı alın, tabanına yağlı kağıt serin. Kalıbın iç kenarlarına margarin sürüp yağlı kağıt yerleştirin.
  10. Karışımı kalıbın içine dökün ve kalıbı tezgaha birkaç kez hafifçe vurun.
  11. Önceden ısıtılmış 180° derece  fırında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  12. Fırından çıkardıktan sonra kekinizin ılımasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkarın. Yağlı kağıtları yavaşça çıkarın.
  13. Pasta yapmak için tamamen soğumasını bekleyin.

Not:.

☑️yumurtaları birkaç saat öncesinden çıkarın, ılık olsunlar.

☑️ben 22 cm lik bir kalıp kullandım. Kalıbınız küçük olursa pandispanyanız daha yüksek olur.

Kalıbınız geniş olursa pandispanyanız daha ince olur.

☑️fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.

☑️her fırında pişirme süresi değişebilir. Kontrollü pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder