8 Ekim 2020 Perşembe

Pankek (Kaşık Dökmesi) Tarifi

 

Pankek (Kaşık Dökmesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz

Pankek (Kaşık Dökmesi) Tarifi Yapılışı

  1. Şipşak hazır pankekimize başlıyoruz.
  2. Yumurtamızı kabımıza kıralım ve çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  3. Zeytinyağımızı ve yoğurdumuzu da ilave edelim çırpmaya devam edelim.
  4. Kabartma tozumuzu ve tuzumuzu ekleyelim, çırpalım.
  5. Son olarak unumuzu da ekleyelim ve iyice çırpalım.
  6. Akışkan kıvamlı olacaktır.
  7. Hafifçe yağladığımız tavamızı ısıtalım.
  8. Kaşık yardımı ile karışımımızı düzgün şekilde tavamıza koyalım.
  9. Spatula yardımı ile çevirip her iki tarafının da pişmesini sağlayalım.
  10. Yanına istediğimiz bal, reçel, nutella gibi tatlı lezzetlerle yada peynir, lor, çemen, zeytin ezmesi gibi tuzlular eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyetler olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder