Pankek (Kaşık Dökmesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
Pankek (Kaşık Dökmesi) Tarifi Yapılışı
- Şipşak hazır pankekimize başlıyoruz.
- Yumurtamızı kabımıza kıralım ve çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- Zeytinyağımızı ve yoğurdumuzu da ilave edelim çırpmaya devam edelim.
- Kabartma tozumuzu ve tuzumuzu ekleyelim, çırpalım.
- Son olarak unumuzu da ekleyelim ve iyice çırpalım.
- Akışkan kıvamlı olacaktır.
- Hafifçe yağladığımız tavamızı ısıtalım.
- Kaşık yardımı ile karışımımızı düzgün şekilde tavamıza koyalım.
- Spatula yardımı ile çevirip her iki tarafının da pişmesini sağlayalım.
- Yanına istediğimiz bal, reçel, nutella gibi tatlı lezzetlerle yada peynir, lor, çemen, zeytin ezmesi gibi tuzlular eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyetler olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder