8 Ekim 2020 Perşembe

Tavuklu Mor Pilav Tarifi

 

Tavuklu Mor Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şalgam suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz
  • Turşu
  • Maydanoz
  • Tavuk göğsü
  • Karabiber

Tavuklu Mor Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi ıslatıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağ koyup kavuruyoruz.
  2. Üzerine suyumuzu, tuzumuzu, şalgam suyumuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  3. 15 dakikada piştikten sonra üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
  4. Pilav dinlenirken tavuğumuzu yapalım. Tavuk göğsünü haşlayıp pişireceğiz.
  5. Piştikten sonra dideceğiz. Maydanozu, yeşil soğanı ve turşuyu doğrayıp pilavın içine ekleyeceğiz.
  6. Servis tabağımıza öncelikle tavuklarımızı ardından da pilavımızı koyup tabağı ters çeviriyoruz.
  7. Ben sunum tabağımda salatalık ve domates kullanmayı tercih ettim siz isterseniz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz.

Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder