Tavuklu Mor Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şalgam suyu
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- Tuz
- Turşu
- Maydanoz
- Tavuk göğsü
- Karabiber
Tavuklu Mor Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi ıslatıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağ koyup kavuruyoruz.
- Üzerine suyumuzu, tuzumuzu, şalgam suyumuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- 15 dakikada piştikten sonra üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
- Pilav dinlenirken tavuğumuzu yapalım. Tavuk göğsünü haşlayıp pişireceğiz.
- Piştikten sonra dideceğiz. Maydanozu, yeşil soğanı ve turşuyu doğrayıp pilavın içine ekleyeceğiz.
- Servis tabağımıza öncelikle tavuklarımızı ardından da pilavımızı koyup tabağı ters çeviriyoruz.
- Ben sunum tabağımda salatalık ve domates kullanmayı tercih ettim siz isterseniz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz.
Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder