9 Ekim 2020 Cuma

Pastane Usulü Ekler Tarifi

 

Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata

Pastane Usulü Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
  2. Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  3. Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alalım.
  4. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim, güzel bir şekilde karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim.
  7. Hamurumuzu hazırladıktan sonra çift kilitli poşetimize alalım ve kilidini kapatalım.
  8. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin ucunu keselim ve hamurumuz bitene kadar tepsiye şeritler halinde sıkalım.
  9. Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim.
  10. Fırından aldığımız ekler hamurlarımızı soğumaya bırakalım ve bizde bu sırada soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  11. Eklerlerimizi bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamız dan sıkalım.
  12. Bu aşamada eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
  13. Hazırladığımız eklerlerimizi benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
  14. Dilediğimiz gibi süsleyelim üzerini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder