Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
Pastane Usulü Ekler Tarifi Yapılışı
- Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alalım.
- Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim, güzel bir şekilde karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim.
- Hamurumuzu hazırladıktan sonra çift kilitli poşetimize alalım ve kilidini kapatalım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin ucunu keselim ve hamurumuz bitene kadar tepsiye şeritler halinde sıkalım.
- Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız ekler hamurlarımızı soğumaya bırakalım ve bizde bu sırada soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
- Eklerlerimizi bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamız dan sıkalım.
- Bu aşamada eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
- Hazırladığımız eklerlerimizi benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
- Dilediğimiz gibi süsleyelim üzerini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder