9 Ekim 2020 Cuma

Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi

 

Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 500 ml sıvı krema
  • baharatlar size kalmış( ben tuz, toz karabiber ve toz kırmızıbiber)

Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mantarlarınızı arzuladığınız şekilde doğrayın.
  2. Derin bir tavayı ocağa alıp mantarlarınızı da koyun tavaya ve üzerini kapakla kapatın ki kendi suyunda pişsin mantarlar.
  3. Suyunu tam çektiğinde ocaktan alın.
  4. Diğer derin bir tencerede sıvı yağınızı dokun ve ocağı açın.
  5. Ezdiğiniz sarımsağınızı şimdi ekleyin ve kızartın.
  6. Ununuzu da şimdi ekleyin ve pisin. Mantarınızı da ekleyin ve karıştırın.
  7. Sıvı kremanızı da dökün tencereye ve kıvam katılaşıncaya kadar karıştırın.
  8. Dibe vurmasın. Eğer çok katı olmuşsa azıcık kaynar şu ekleyin.

Servise hazır şimdi. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder