Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 500 ml sıvı krema
- baharatlar size kalmış( ben tuz, toz karabiber ve toz kırmızıbiber)
Mantar Sosun En Kolayı Ve Nefisi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mantarlarınızı arzuladığınız şekilde doğrayın.
- Derin bir tavayı ocağa alıp mantarlarınızı da koyun tavaya ve üzerini kapakla kapatın ki kendi suyunda pişsin mantarlar.
- Suyunu tam çektiğinde ocaktan alın.
- Diğer derin bir tencerede sıvı yağınızı dokun ve ocağı açın.
- Ezdiğiniz sarımsağınızı şimdi ekleyin ve kızartın.
- Ununuzu da şimdi ekleyin ve pisin. Mantarınızı da ekleyin ve karıştırın.
- Sıvı kremanızı da dökün tencereye ve kıvam katılaşıncaya kadar karıştırın.
- Dibe vurmasın. Eğer çok katı olmuşsa azıcık kaynar şu ekleyin.
Servise hazır şimdi. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder