Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı su
- 2 tane yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 5-6 patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Pul biber
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- İçi için; Patatesleri haşlıyoruz.
- Bir çatal yardımıyla eziyoruz.
- Soğanı yemeklik doğuruyoruz uygun bir tencereye alıp yağ ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.
- Patates ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için; Uygun bir kaba su yumurta ve tuzu alıyoruz yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Sert bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz tezgahın üzerine unlayıp hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz.
- Çok ince bir hamur olmayacak. Daha sonra bir çay bardağı ile yuvarlak şeklinde hamurumuzu kesiyoruz.
- İçine bir tatlı kaşığı harcımızdan koyup güzel bir şekilde kapatıyoruz.
- Uygun bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz.
- Biraz tuz ekleyip kaynayan su da mantılarımızı haşlayıp servis edeceğimiz bir borcama suyunu süzüp koyuyoruz.
- Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ biraz kızdırıp içine toz biber pul biber alıyoruz.
- Mantımızın üzerine sarımsakladığımız yoğurdu döküyoruz üzerine kızdırdığımız yağımızı döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun. 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder