17 Ekim 2020 Cumartesi

Patates Mantısı Tarifi

 

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 tane yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 5-6 patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. İçi için; Patatesleri haşlıyoruz.
  2. Bir çatal yardımıyla eziyoruz.
  3. Soğanı yemeklik doğuruyoruz uygun bir tencereye alıp yağ ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.
  4. Patates ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamuru için; Uygun bir kaba su yumurta ve tuzu alıyoruz yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  7. Sert bir hamur elde ediyoruz.
  8. Daha sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz tezgahın üzerine unlayıp hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz.
  9. Çok ince bir hamur olmayacak. Daha sonra bir çay bardağı ile yuvarlak şeklinde hamurumuzu kesiyoruz.
  10. İçine bir tatlı kaşığı harcımızdan koyup güzel bir şekilde kapatıyoruz.
  11. Uygun bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz.
  12. Biraz tuz ekleyip kaynayan su da mantılarımızı haşlayıp servis edeceğimiz bir borcama suyunu süzüp koyuyoruz.
  13. Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ biraz kızdırıp içine toz biber pul biber alıyoruz.
  14. Mantımızın üzerine sarımsakladığımız yoğurdu döküyoruz üzerine kızdırdığımız yağımızı döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun. 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder