Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu yada maydanoz
- 6 adet konserve enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağı geniş bir tencereye koyup, soğanları küçük küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra küçük küp küp doğradığımız havuç ve patatesi üzerine ekleyip kavrulunca bezelyeleri ekliyoruz.
- Bir iki defa karıştırıp enginarlar için yer açıp aralara yerleştiriyoruz enginarları.
- Bir kabın içinde 1 su bardağı su, 1 limon suyu, tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
- Bu karışımı tencereye döküyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, garnitürleri enginarların üzerine pay ediyoruz.
- Soğuduktan sonra üstüne maydanoz yada dereotu koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder