17 Ekim 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu yada maydanoz
  • 6 adet konserve enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağı geniş bir tencereye koyup, soğanları küçük küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra küçük küp küp doğradığımız havuç ve patatesi üzerine ekleyip kavrulunca bezelyeleri ekliyoruz.
  3. Bir iki defa karıştırıp enginarlar için yer açıp aralara yerleştiriyoruz enginarları.
  4. Bir kabın içinde 1 su bardağı su, 1 limon suyu, tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
  5. Bu karışımı tencereye döküyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, garnitürleri enginarların üzerine pay ediyoruz.
  7. Soğuduktan sonra üstüne maydanoz yada dereotu koyup servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder