Patates Püresi Yatağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- Sıvı yağ
- Baharatlar
- Yarım çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber, sarımsak tozu (yoksa önemli değil) ben knorr tavuk harcı kullanıyorum memnunum 🤗
- 5-6 adet patates
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Patates Püresi Yatağında Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle püre için patateslerimizi haşlayalım haşladıktan sonra soyalım.
- Diğer yandan tavuk göğsünü güzelce yıkayalım ve jülyen olacak şekilde doğrayalım.
- Daha sonra baharatları ve az sıvı yağ ekleyerek karıştırıp dinlenmeye bırakalım.
- Patatese diğer malzemeleri ekleyerek eziciyle püre haline getirelim.
- Ben rondodan çektim ve sonrasında yoğurdum baharatları ekleyerek.
- Not: püre koyu kıvamlı olduysa biraz daha süt ilave ederek karıştırabilirsiniz.
- Vok tavamızın altını açalım yağ dökmeyelim çünkü tavukları daha önce yağ ve baharatlar ile dinlendirdik.
- Isınan tavamızda tavuklarımızı kavuralım ve kızarmasını sağlayalım. 🍗.
- Servis tabağımıza püremizi yuvarlak bir şekilde koyalım ve yayalım üzerine soslu kavrulmuş tavuklarımızı ekleyelim.
- Yanına istediğiniz gibi salata turşu vs ekleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder