19 Ekim 2020 Pazartesi

Patates Püresi Yatağında Tavuk Tarifi

 

Patates Püresi Yatağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • Sıvı yağ
  • Baharatlar
  • Yarım çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber, sarımsak tozu (yoksa önemli değil) ben knorr tavuk harcı kullanıyorum memnunum 🤗
  • 5-6 adet patates
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Patates Püresi Yatağında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle püre için patateslerimizi haşlayalım haşladıktan sonra soyalım.
  2. Diğer yandan tavuk göğsünü güzelce yıkayalım ve jülyen olacak şekilde doğrayalım.
  3. Daha sonra baharatları ve az sıvı yağ ekleyerek karıştırıp dinlenmeye bırakalım.
  4. Patatese diğer malzemeleri ekleyerek eziciyle püre haline getirelim.
  5. Ben rondodan çektim ve sonrasında yoğurdum baharatları ekleyerek.
  6. Not: püre koyu kıvamlı olduysa biraz daha süt ilave ederek karıştırabilirsiniz.
  7. Vok tavamızın altını açalım yağ dökmeyelim çünkü tavukları daha önce yağ ve baharatlar ile dinlendirdik.
  8. Isınan tavamızda tavuklarımızı kavuralım ve kızarmasını sağlayalım. 🍗.
  9. Servis tabağımıza püremizi yuvarlak bir şekilde koyalım ve yayalım üzerine soslu kavrulmuş tavuklarımızı ekleyelim.
  10. Yanına istediğiniz gibi salata turşu vs ekleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder