Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi
Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, muskat rendesi, karabiber
- 1 kilo dana kuşbaşı
Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi Yapılışı
- Et düdüklüye konur kısık ateşte sulanıncaya kadar kavrulur.
- Üzerine 1 su bardağı daha su konur.
- Tuz konur ve kaynayınca ağzı kapatılıp kısıkta 40 dk pişirilir.
- Diğer taraftan patatesler haşlanır.
- Patatesler sıcakken kabuğu soyulup çatalla biraz ezilir.
- Üzerine tereyağı süt muskat rendesi karabiber konarak blendırdan pürüzsüz oluncaya kadar geçirilir.
- Servis tabağına alınır üzerine kuşbaşı etler konarak sunuma hazırlanır. Afiyet olsun 🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder