1 Ekim 2020 Perşembe

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, muskat rendesi, karabiber
  • 1 kilo dana kuşbaşı

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Et düdüklüye konur kısık ateşte sulanıncaya kadar kavrulur.
  2. Üzerine 1 su bardağı daha su konur.
  3. Tuz konur ve kaynayınca ağzı kapatılıp kısıkta 40 dk pişirilir.
  4. Diğer taraftan patatesler haşlanır.
  5. Patatesler sıcakken kabuğu soyulup çatalla biraz ezilir.
  6. Üzerine tereyağı süt muskat rendesi karabiber konarak blendırdan pürüzsüz oluncaya kadar geçirilir.
  7. Servis tabağına alınır üzerine kuşbaşı etler konarak sunuma hazırlanır. Afiyet olsun 🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder