1 Ekim 2020 Perşembe

Ratatuy Tarifi

Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
Sosu için:
  • 4 adet büyük boy domates rendesi(konserve de olur)
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kekik

Ratatuy Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domates sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için derince bir tavaya yağı alıp üzerine sarımsakları rendeliyoruz.
  2. Sarımsakları biraz kavurduktan sonra isteğe bağlı olarak salçayı koyup kavuruyoruz.
  3. Ardından domates rendesini ve baharatları da ekleyerek biraz pişiriyoruz.
  4. Fırın kabına domates sosunun yarısını koyarak her yerine eşit şekilde gelmesini sağlıyoruz.
  5. Sebzeleri eşit boyda ince ve halka şeklinde doğruyoruz.
  6. Kabuklarını isterseniz soyabilirsiniz ama ben soymadan yaptım.
  7. Daha sonra sırasıyla fırın kabına patlıcan, kabak, patates ve domates olarak diziyoruz.
  8. Kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip bir yağlı kağıt ile fırın kabının üzerini örtüyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  10. Fırından çıktıktan sonra üzerine taze kekik ve ya biberiye serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder