Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet domates
Sosu için:
- 4 adet büyük boy domates rendesi(konserve de olur)
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, kekik
Ratatuy Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domates sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için derince bir tavaya yağı alıp üzerine sarımsakları rendeliyoruz.
- Sarımsakları biraz kavurduktan sonra isteğe bağlı olarak salçayı koyup kavuruyoruz.
- Ardından domates rendesini ve baharatları da ekleyerek biraz pişiriyoruz.
- Fırın kabına domates sosunun yarısını koyarak her yerine eşit şekilde gelmesini sağlıyoruz.
- Sebzeleri eşit boyda ince ve halka şeklinde doğruyoruz.
- Kabuklarını isterseniz soyabilirsiniz ama ben soymadan yaptım.
- Daha sonra sırasıyla fırın kabına patlıcan, kabak, patates ve domates olarak diziyoruz.
- Kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip bir yağlı kağıt ile fırın kabının üzerini örtüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine taze kekik ve ya biberiye serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder