Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet yufka
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 6 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal yardımıyla iyice ezin.
- Sıvıyağında doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri içine ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ocağı kapatabilirsiniz.
- Sosu için;Sıvıyağ, sirke ve unu karıştırın.
- Yufkayı masaya serin.
- Yarısına sosu fırça yardımıyla sürün.
- Diğer yarısını sos sürdüğünüz kısma kapatın.
- Yarım ay şeklinde olacak.
- Bunu bıçak yardımıyla 6 eşit üçgene bölün.
- Kalın kısımlarına iç harcını koyun.
- İnce kısma doğru sarın.
- Fırın tepsisine dizin. ( not : isterseniz buzluğa bu şekilde poşetleyip koyabilirsiniz. )
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
- 180 ° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder