17 Ekim 2020 Cumartesi

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet yufka
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
  2. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal yardımıyla iyice ezin.
  3. Sıvıyağında doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri içine ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ocağı kapatabilirsiniz.
  4. Sosu için;Sıvıyağ, sirke ve unu karıştırın.
  5. Yufkayı masaya serin.
  6. Yarısına sosu fırça yardımıyla sürün.
  7. Diğer yarısını sos sürdüğünüz kısma kapatın.
  8. Yarım ay şeklinde olacak.
  9. Bunu bıçak yardımıyla 6 eşit üçgene bölün.
  10. Kalın kısımlarına iç harcını koyun.
  11. İnce kısma doğru sarın.
  12. Fırın tepsisine dizin. ( not : isterseniz buzluğa bu şekilde poşetleyip koyabilirsiniz. )
  13. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
  14. 180 ° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder