22 Ekim 2020 Perşembe

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi

 

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
  • Bir tutam tuz
  • 4 adet yumurta

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?

  • Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
  • Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. Unu spatula yardımıyla ezin.
  • Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
  • Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
  • Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın.
  • Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin.
  • Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın.
  • Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın.
  • Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün.
  • Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Pataşu hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pataşu Hamuru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pataşu hamurunun ununu, elekten geçirerek ekleyin.
  • Unu spatula yardımıyla güzelce ezin.
  • Karışımın boyutlarını ceviz büyüklüğüne göre ayarlayın. Çok büyük olursa, şekilleri bozulabilir.
  • Topların düzgün halde çıkması için, fırını mutlaka fansız programda çalıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder