Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy patlıcan
Köfte İçin
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kimyon
- Tuz
Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.
- Daha sonra yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
- Malzemeleri birbirine özleştirdikten sonra harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp köftelerimizi hazırlayalım.
- Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Köftelerimiz dinlenirken sosumuzu hazırlayalım. Sosumuz için uygun bir kabımıza sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek harmanlayalım rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu da ekledikten sonra son kez tekrar iyice karıştıralım salçamız eriyene kadar.
- Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte sıra sıra olacak şekilde dizelim. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
- Hazırladığımız çöp şişleri kare borcamımıza alalım.
- Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini alimünyum folyo ile kapatalım.
- Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 40 dakika kadar pişirelim.
- Sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise alimünyum folyoyu alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder