8 Ekim 2020 Perşembe

Patlıcan Oturtma Tarifi

 

Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patlıcan

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet biber (kırmızı, yeşil)
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon (baharat ölçüleri size ait)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 su bardağı su

Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları, kalın halkalar halinde kesip, tuzlu suda beklettikten sonra, arkalı önlü kızartın.
  2. Daha sonra tavada yağınızı, soğanı ve biberleri hafif soteleyip, üzerine kıymanızı atın ve onunla birlikte kıymalar iyice kendini bırakıncaya kadar kavrulsun.
  3. Son olarak da domates rendesi, sarımsak ve baharatlar ile iyice suyunu çekinceye kadar karıştırıp kavrulsun.
  4. Ocaktan almaya yakın, doğranmış maydanozu da ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
  5. Kızarmış patlıcanların ortalarını, iç harç ile doldurun.
  6. Bütün patlıcanların dolma işlemi bittikten sonra, üzerine salçalı sos yapıp, fırına verin. 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
  7. Dilerseniz, fırından çıkmaya yakın, üzerine kaşar koyup erimesini sağlayıp, servis yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder