Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patlıcan
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet biber (kırmızı, yeşil)
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon (baharat ölçüleri size ait)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Salçalı sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 2-3 su bardağı su
Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları, kalın halkalar halinde kesip, tuzlu suda beklettikten sonra, arkalı önlü kızartın.
- Daha sonra tavada yağınızı, soğanı ve biberleri hafif soteleyip, üzerine kıymanızı atın ve onunla birlikte kıymalar iyice kendini bırakıncaya kadar kavrulsun.
- Son olarak da domates rendesi, sarımsak ve baharatlar ile iyice suyunu çekinceye kadar karıştırıp kavrulsun.
- Ocaktan almaya yakın, doğranmış maydanozu da ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
- Kızarmış patlıcanların ortalarını, iç harç ile doldurun.
- Bütün patlıcanların dolma işlemi bittikten sonra, üzerine salçalı sos yapıp, fırına verin. 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
- Dilerseniz, fırından çıkmaya yakın, üzerine kaşar koyup erimesini sağlayıp, servis yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder