Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sade erişte
- 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- Beyaz peynir
- Ceviz içi
Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağını geniş bir tencereye alarak erişte ve ceviz içini ekliyoruz, erişteler hafif renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
- Tereyağını ekleyerek kısa bir süre daha kavuruyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzu da ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde 10-15 dk pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip, üzerine ceviz ve beyaz peynir serpiyoruz.
Servise hazır. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder