12 Ekim 2020 Pazartesi

Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi

 

Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sade erişte
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Beyaz peynir
  • Ceviz içi

Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını geniş bir tencereye alarak erişte ve ceviz içini ekliyoruz, erişteler hafif renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Tereyağını ekleyerek kısa bir süre daha kavuruyoruz.
  3. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzu da ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde 10-15 dk pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip, üzerine ceviz ve beyaz peynir serpiyoruz.

Servise hazır. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder