12 Ekim 2020 Pazartesi

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Tavuklu Bölümü

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz (Baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)

Sebzeli Kısım İçin

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım yani uzunlamasına.
  2. Doğradığımız tavuğumuza kendisine ait tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
  3. Birkaç saat dolapta dinlendirelim.
  4. Dinlendirilirse daha güzel olur. Zamanınız yoksa hemende pişirebilirsiniz.
  5. Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
  6. Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
  7. 2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.
  8. Ocağımızı yakalım.
  9. Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
  10. Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
  11. Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dakikada beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.
  12. Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder