Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu Bölümü
- 1 paket tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz (Baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)
Sebzeli Kısım İçin
- 2 orta boy kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı etli biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım yani uzunlamasına.
- Doğradığımız tavuğumuza kendisine ait tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
- Birkaç saat dolapta dinlendirelim.
- Dinlendirilirse daha güzel olur. Zamanınız yoksa hemende pişirebilirsiniz.
- Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
- Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
- 2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.
- Ocağımızı yakalım.
- Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
- Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
- Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dakikada beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.
- Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder