Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kup bardak yarısı süt yarısı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 6 dal dereotu
- 6 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı rende kaşar
- 2 yemek kaşığı peynir
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi Yapılışı
- Bir kabımızın içine sütü, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı, tuzu ve karbonatlı koyup tel çırpıcı ile karıştırıyoruz
- Unu kontrollü ekleyip poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yapıyoruz.
- Ardından peynirleri ve ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıp yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
- Sonra merdane ile açıp ister bardakla ister bıçakla kesip kızdırılmış yağa atıp arkalı önlü kızartıyoruz.
- Kağıt havlunun üzerine alıyoruz.
- Yağ çekmeyen lezzetli ve yedikçe yediren pişi bunu denemelisiniz şiddetle tavsiye ediyorum gelelim hazırlanışına. 😋Servise hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder