20 Ekim 2020 Salı

Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi

 

Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kup bardak yarısı süt yarısı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 dal dereotu
  • 6 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rende kaşar
  • 2 yemek kaşığı peynir
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabımızın içine sütü, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı, tuzu ve karbonatlı koyup tel çırpıcı ile karıştırıyoruz
  2. Unu kontrollü ekleyip poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yapıyoruz.
  3. Ardından peynirleri ve ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıp yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Sonra merdane ile açıp ister bardakla ister bıçakla kesip kızdırılmış yağa atıp arkalı önlü kızartıyoruz.
  5. Kağıt havlunun üzerine alıyoruz.
  6. Yağ çekmeyen lezzetli ve yedikçe yediren pişi bunu denemelisiniz şiddetle tavsiye ediyorum gelelim hazırlanışına. 😋Servise hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder