Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta ( 1’inin sarısı üzerine ayrılacak )
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 5-6 su bardağı un
İç harcı için :
- 1 kase süzme peynir
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için :
- Çörekotu
- 1 adet yumurta sarısı
Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuru maya, tuz, şeker, süt ve su karıştırılır.
- Margarin, sıvı yağ ve yumurta ilave edilir. Karıştırılır tekrar.
- Yavaş yavaş un ilave edilerek güzelce yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince hamur hazır demektir.
- Hazır olan hamurun üzeri streçlenerek 45 dk mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayrılır. Ben 16 adet beze elde ettim.
- Bezelere dilediğiniz şekli verip iç harcını yerleştirebilirsiniz.
- Ben bezelerimi çok hafif oklava yardımıyla açıp hamurun yarısına kesikler atıp diğer yarısına iç harcı koyup sardım.
- Hazırlanan hamurların üzerine yumurta sarıları sürülerek çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 25- 30 dk pişirilir. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterir ).
Deneyeceklere afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder