15 Ekim 2020 Perşembe

Pofidik Poğaça Tarifi

 

Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta ( 1’inin sarısı üzerine ayrılacak )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 5-6 su bardağı un

İç harcı için :

  • 1 kase süzme peynir
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için :

  • Çörekotu
  • 1 adet yumurta sarısı

Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle kuru maya, tuz, şeker, süt ve su karıştırılır.
  2. Margarin, sıvı yağ ve yumurta ilave edilir. Karıştırılır tekrar.
  3. Yavaş yavaş un ilave edilerek güzelce yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince hamur hazır demektir.
  4. Hazır olan hamurun üzeri streçlenerek 45 dk mayalanmaya bırakılır.
  5. Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayrılır. Ben 16 adet beze elde ettim.
  6. Bezelere dilediğiniz şekli verip iç harcını yerleştirebilirsiniz.
  7. Ben bezelerimi çok hafif oklava yardımıyla açıp hamurun yarısına kesikler atıp diğer yarısına iç harcı koyup sardım.
  8. Hazırlanan hamurların üzerine yumurta sarıları sürülerek çörek otu serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış 180° fırında 25- 30 dk pişirilir. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterir ).

Deneyeceklere afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder