15 Ekim 2020 Perşembe

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 marul
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 4 tane havuç
  • 3 tane salatalık
  • 1 limonun suyu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru derin bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kanın üstünü kapatıyoruz.
  3. 10 dakika bekleyip yumuşayan bulgura salça ve toz biber ekleyip bulgurumuz kırmızı olana kadar karıştırıyoruz.
  4. İnce ince doğradığınız marulları ekliyoruz.
  5. Havuçları rendeliyoruz, kornişon turşuları küp küp doğuruyoruz, salatalıkları küp küp doğuruyoruz.
  6. Doğradığımız malzemeleri bulgur koyduğumuz kaba alıyoruz.
  7. Üzerine isteğe göre limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Küçük kaselerde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder