Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 marul
- 5-6 adet kornişon turşu
- 4 tane havuç
- 3 tane salatalık
- 1 limonun suyu
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Sıcak su
Kısır Tarifi Yapılışı
- Bulguru derin bir kaba alıyoruz.
- Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kanın üstünü kapatıyoruz.
- 10 dakika bekleyip yumuşayan bulgura salça ve toz biber ekleyip bulgurumuz kırmızı olana kadar karıştırıyoruz.
- İnce ince doğradığınız marulları ekliyoruz.
- Havuçları rendeliyoruz, kornişon turşuları küp küp doğuruyoruz, salatalıkları küp küp doğuruyoruz.
- Doğradığımız malzemeleri bulgur koyduğumuz kaba alıyoruz.
- Üzerine isteğe göre limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Küçük kaselerde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder