5 Ekim 2020 Pazartesi

Pofuduk Açma Tarifi

 

Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1. yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1. adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Pofuduk Açma Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü bir kabın içine alıp ılıyıncaya kadar ısıtıyoruz. El yakmayacak şekilde olacak.
  2. Başka bir kapta maya ve şekeri karıştırıyoruz.
  3. Üzerine ılık sütü ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
  4. Bu şekilde maya aktif hale gelsin diye 5dk ekliyoruz.
  5. Daha sonra içine sıvı yağ yumurta ve tuzu katıyoruz yine karıştırıyoruz. Unu da yavaşça ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  6. Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  7. Hamur kabarınca hamuru tabak gibi açıp( içerisine isteğe bağlı sıvı yağ veya tereyağ sürebilirsiniz) yuvarlıyoruz ister simit gibi ister katlayarak şekil veriyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve susam dan sonra ısıtılmış fırında 160°de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder