Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1. yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1. adet yumurta
- Aldığı kadar un
Pofuduk Açma Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü bir kabın içine alıp ılıyıncaya kadar ısıtıyoruz. El yakmayacak şekilde olacak.
- Başka bir kapta maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- Üzerine ılık sütü ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- Bu şekilde maya aktif hale gelsin diye 5dk ekliyoruz.
- Daha sonra içine sıvı yağ yumurta ve tuzu katıyoruz yine karıştırıyoruz. Unu da yavaşça ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Hamur kabarınca hamuru tabak gibi açıp( içerisine isteğe bağlı sıvı yağ veya tereyağ sürebilirsiniz) yuvarlıyoruz ister simit gibi ister katlayarak şekil veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam dan sonra ısıtılmış fırında 160°de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder