5 Ekim 2020 Pazartesi

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 fiske tuz

Pasta kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Dışını kaplamak için

  • Hazır kakaolu pasta kreması (Dışında yazan tarife göre hazırlanıyor)
  • Not arası ve üzeri için bolca damla çikolata

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır.
  2. Sarılar üzerine şekerini ekleyip çırpılır.
  3. Beyazlar bir fiske tuz ile çırpılır.
  4. Sarı yumurtaların üzerine ılık su kakao un kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar çırpılır.
  5. Sonra kar kıvamını alan beyazı hamurumuza köpüğü söndürmeden dıştan içe doğru yedirerek ve yavaşça karıştırıp kabımıza dökelim masaya tepsiyi vuralım.
  6. Önceden ısıtılmış fırında alt üst 180 derecede 35 dk pişirelim.
  7. Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip sürekli karıştıralım göz göz olunca vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım.
  8. Pandispanya soğuyunca ikiye veya üçe bölüp şekerli süt ile ıslatalım ve her katına krema ve damla çikolata serpelim kapatalım.
  9. Dışına da pastacı hazır kremayı hazırlayıp yayalım dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun. 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder