Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 fiske tuz
Pasta kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
Dışını kaplamak için
- Hazır kakaolu pasta kreması (Dışında yazan tarife göre hazırlanıyor)
- Not arası ve üzeri için bolca damla çikolata
Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır.
- Sarılar üzerine şekerini ekleyip çırpılır.
- Beyazlar bir fiske tuz ile çırpılır.
- Sarı yumurtaların üzerine ılık su kakao un kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar çırpılır.
- Sonra kar kıvamını alan beyazı hamurumuza köpüğü söndürmeden dıştan içe doğru yedirerek ve yavaşça karıştırıp kabımıza dökelim masaya tepsiyi vuralım.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst 180 derecede 35 dk pişirelim.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip sürekli karıştıralım göz göz olunca vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım.
- Pandispanya soğuyunca ikiye veya üçe bölüp şekerli süt ile ıslatalım ve her katına krema ve damla çikolata serpelim kapatalım.
- Dışına da pastacı hazır kremayı hazırlayıp yayalım dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder