Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr pırasa
- 2 havuç
- 1 patates
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Terbiye için:
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?
- Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.
- Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
- Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
- Pırasa çorbasını, yanına çok yakışan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pırasa Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına özen gösterin.
- Çorbanın içerisine bir tutam toz şeker ekleyin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
- Çorbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Çorbanın kıvamı çok sıvı olursa, koyulaştırmak için azar azar un ilave edin.
- Tortuları gidermek için, terbiyesini eklemeden önce bir kez mikserden geçirin.
1 Porsiyon Pırasa Çorbası Kaç Kaloridir?
Pırasa çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder