Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
- Varsa kemik enfes olur
- 1 su bardağı mercimek (200 ml)
- 1yemek kaşığı dolusu pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur ortaboy
- 4 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 8 su bardağı sıcak su (200 ml) et suyu da olabilir
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı şeker
Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi Yapılışı
- Soğan küçük küçük doğranır, düdüklüye yağla eklenir ve sabırla rengi sararasıya kavrulur.
- Kavrulurken rendelenmiş sarımsaklar eklenir. Varsa kemik eklenir.
- Salçalar ve baharatların tümü eklenir.
- Tereyağ eklenir ve şöyle bir karıştırılır.
- Bir yandan sıcak suyu hazır edin.
- Mercimekler ve pirinç güzelce yıkanır. Bulgur yıkanmadan düdüklüye eklenir. Biraz kavrulur. Sık karıştırın dibi tutmasın.
- Sonra 7-8 bardak sıcak su ve limon eklenir ve düdüklüde 15- 20 dakika pişirilir. Et suyu varsa daha güzel olur. Ben buzluktan bir kaşık kavurma ekledim. Küçük doğradım etleri. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder