9 Ekim 2020 Cuma

Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi

 

Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler

  • Varsa kemik enfes olur
  • 1 su bardağı mercimek (200 ml)
  • 1yemek kaşığı dolusu pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur ortaboy
  • 4 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 8 su bardağı sıcak su (200 ml) et suyu da olabilir
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı şeker

Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi Yapılışı


  1. Soğan küçük küçük doğranır, düdüklüye yağla eklenir ve sabırla rengi sararasıya kavrulur.
  2. Kavrulurken rendelenmiş sarımsaklar eklenir. Varsa kemik eklenir.
  3. Salçalar ve baharatların tümü eklenir.
  4. Tereyağ eklenir ve şöyle bir karıştırılır.
  5. Bir yandan sıcak suyu hazır edin.
  6. Mercimekler ve pirinç güzelce yıkanır. Bulgur yıkanmadan düdüklüye eklenir. Biraz kavrulur. Sık karıştırın dibi tutmasın.
  7. Sonra 7-8 bardak sıcak su ve limon eklenir ve düdüklüde 15- 20 dakika pişirilir. Et suyu varsa daha güzel olur. Ben buzluktan bir kaşık kavurma ekledim. Küçük doğradım etleri. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder