Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü koyun)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
Süslemek için;
- Çilek
- Toz antep fıstığı
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, diğer sıvı malzemeleri ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Tepsiye çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
- 40-45 dk kadar kontrollü bir şekilde 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Sosu için malzemeleri tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz çıkınca ilk sıcağı çıktığında sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Dilimleyip çilekle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder