9 Ekim 2020 Cuma

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü koyun)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Süslemek için;

  • Çilek
  • Toz antep fıstığı

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, diğer sıvı malzemeleri ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
  2. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Tepsiye çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
  4. 40-45 dk kadar kontrollü bir şekilde 180 derece fırında pişiriyoruz.
  5. Sosu için malzemeleri tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz.
  6. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  7. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimiz çıkınca ilk sıcağı çıktığında sosumuzu üzerine döküyoruz.
  9. Dilimleyip çilekle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder