8 Ekim 2020 Perşembe

Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi

 

Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 2 küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Önce geniş bir tencereye suyumuzu alıp altını yakalım. Su ısınırken pazılarımızı güzelce yıkayıp yemeklik doğrayalım.
  2. Doğradığımız pazıları ısınan suya atalım.
  3. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pazıların sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Haşlanan pazıları süzün fakat üzerinden su geçirmeyin. 10 dakika kadar ilk sıcağının geçmesini bekleyin.
  5. Ilıyan pazıları iki avucunuza kartopu yapar gibi alın ve sıkarak iyice suyunu çıkarın.
  6. Zeytinyağını tencereye alın yemeklik küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin.
  7. Yağ tüm soğana ulaşsın diye biraz karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.
  8. Soğan pembeleşip yumuşayınca önce yumurtaların beyazını kırıp biraz pişirin
  9. Sonra sarılar ve baharatı da ekleyin.
  10. Yumurta biraz pişince pazıların tekrar suyunu sıkarak tencereye alın.
  11. Yumurtalı harcın tüm pazıya eşit yayıldığını anlayana kadar yumuşak bir şekilde karıştırın.
  12. Ağzını kapatıp altını kısın. 5 dakika sonra altını kapatıp son bir kez karıştırın.Yumurtanın bu şekilde pişiyor olması ön yarı oluşturmasın sizde, gerçekten çok leziz bir yemek. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder