Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 2 küçük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı
- Önce geniş bir tencereye suyumuzu alıp altını yakalım. Su ısınırken pazılarımızı güzelce yıkayıp yemeklik doğrayalım.
- Doğradığımız pazıları ısınan suya atalım.
- Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pazıların sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan pazıları süzün fakat üzerinden su geçirmeyin. 10 dakika kadar ilk sıcağının geçmesini bekleyin.
- Ilıyan pazıları iki avucunuza kartopu yapar gibi alın ve sıkarak iyice suyunu çıkarın.
- Zeytinyağını tencereye alın yemeklik küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin.
- Yağ tüm soğana ulaşsın diye biraz karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.
- Soğan pembeleşip yumuşayınca önce yumurtaların beyazını kırıp biraz pişirin
- Sonra sarılar ve baharatı da ekleyin.
- Yumurta biraz pişince pazıların tekrar suyunu sıkarak tencereye alın.
- Yumurtalı harcın tüm pazıya eşit yayıldığını anlayana kadar yumuşak bir şekilde karıştırın.
- Ağzını kapatıp altını kısın. 5 dakika sonra altını kapatıp son bir kez karıştırın.Yumurtanın bu şekilde pişiyor olması ön yarı oluşturmasın sizde, gerçekten çok leziz bir yemek. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder