16 Ekim 2020 Cuma

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri önce mikserin düşük devriyle sonra yüksek devriyle iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz (yaklaşık 6-8 dk kadar).
  2. Ardından limon kabuğunu rendeliyoruz.
  3. Süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  4. Sonra un, kabartma tozu ve vanilini de elekten eleyerek kek harcımıza ekliyoruz ve çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba kek harcını döküyoruz.
  6. 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var.
  7. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan ya da bıçak ucuyla kontrol edebilirsiniz.
  8. Malzemelerin oda ısısında olması kekimizin kabarması için önemli bir etken.
  9. Kekinizi fırından aldıktan sonra üzerini bir yağlı kağıt ile kapatırsanız kekinizin kurumasını engellemiş olursunuz. Denemek isteyenlere afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder