16 Ekim 2020 Cuma

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

 

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz (lahanayı haşlama için)

Sarma içi için malzemeler ;

  • 300 gram kıyma
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  •  1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet yeşil nane
  • 1 çay bardağı su

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Lahananın yapraklarını ayırıyoruz ve büyük bir tencerede suyu kaynatıp içine tuzunu atıp lahananın yapraklarını 4 er 5 er içine bastırıyoruz.
  2. 2-3 dakika haşlayıp öbür tarafını çevirip aynı işlemi yaparak lahanaları haşlayıp kepçe yardımı ile kevgire alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
  3. İçini hazırlıyoruz ;pirinçleri iyice yıkıyoruz karıştırma kabına alıyor ve diğer malzemeleri katıyoruz.
  4. Soğanı minik minik doğrayıp katıyoruz, yeşillikler ince ince kıyılıp içine katıyor ve üzerine 1 çay bardağı su ekleyip iyice karıştırıyoruz, su eklememizin sebebi kıyma pirinç çok katı oluyor su ekleyince daha kıvamlı bir iç oluyor bu önemli.
  5. Sonra lahanaların sert yerlerini kesip alıyor ve tencerenin en altına seriyoruz.
  6. Lahanaları elimiz büyüklüğünde kesip içlerini koyup kenarlarını az büküp sarıyor ve tencereye sıralıyoruz ve tencereye pişirme payı bırakıyoruz ,çünkü pişerken taşmaması için.
  7. Sonra 1 yemek kaşığı salça ve sıcak suyu özleyip sarmaları basacak şekilde suyunu veriyoruz .
  8. Üzerine sarma kapağı veya porselen tabak kapatabilirsiniz ve pişmeye bırakıyoruz .
  9. Önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte kontrollü olarak pişiriyoruz.
  10. 1-2 saat dinlenince çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Not ;piştikten sonra üzerine 2yemek kaşığı zeytinyağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun 👌 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder