Raffaello Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 100 gram tereyağ
- 2 paket burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
Kreması için:
- 2 poşet kremşanti
- 1 paket krema
- 200 gram labne peyniri
- 100 gram beyaz çikolata
- 6 yemek kaşığı süt
Raffaello Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle beyaz çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım.
- Tabanı için malzemeleri hazırlayarak fındığı ve bisküvileri robottan geçirelim.
- Eritmiş olduğumuz tereyağını ve hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırarak harç yapalım.
- Kelepçeli kalıbımızın kenarlarını yağlayarak yağlı kağıt serip harcımızı döküp tabanı hazır hale getirelim ve dolaba kaldıralım.
- Kreması için ilk kremşantiyi, kremayı karıştırma kabına alın ve koyu bir kıvam elde edin. (ben mikser ile çırptım)
- Üzerine labne ve sütü dökerek karışımına devam edelim koyu kıvam elde edeceksiniz.
- Erittiğiniz çikolatayı da ekleyerek homojen olana dek çırpın.
- Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkararak kremayı döküyoruz üzerini düzleyin ve bol hindistan cevizi ile süsleyin.
- 3-4 saat kadar dolapta bekletmeniz yeterli gelecektir üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Servis edebilirsiniz afiyet olsun. 💯.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder