18 Ekim 2020 Pazar

Raffaello Cheesecake Tarifi

 

Raffaello Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 100 gram tereyağ
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Yarım çay bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi

Kreması için:

  • 2 poşet kremşanti
  • 1 paket krema
  • 200 gram labne peyniri
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 6 yemek kaşığı süt

Raffaello Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle beyaz çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım.
  2. Tabanı için malzemeleri hazırlayarak fındığı ve bisküvileri robottan geçirelim.
  3. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırarak harç yapalım.
  4. Kelepçeli kalıbımızın kenarlarını yağlayarak yağlı kağıt serip harcımızı döküp tabanı hazır hale getirelim ve dolaba kaldıralım.
  5. Kreması için ilk kremşantiyi, kremayı karıştırma kabına alın ve koyu bir kıvam elde edin. (ben mikser ile çırptım)
  6. Üzerine labne ve sütü dökerek karışımına devam edelim koyu kıvam elde edeceksiniz.
  7. Erittiğiniz çikolatayı da ekleyerek homojen olana dek çırpın.
  8. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkararak kremayı döküyoruz üzerini düzleyin ve bol hindistan cevizi ile süsleyin.
  9. 3-4 saat kadar dolapta bekletmeniz yeterli gelecektir üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Servis edebilirsiniz afiyet olsun. 💯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder