10 Ekim 2020 Cumartesi

Rulo Kek Tarifi

 

Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı su
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 6 yumurta sarısı
  • 6 yumurta akı
  • 1 fiske tuz
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Arası için;
  • Çikolata sosu

Rulo Kek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ ocağa alınıp 3-4 dk ısıtılır. Çırpma kabına alınır.
  2. Üzerine toz şeker ve su eklenerek mikserle çırpılır.
  3. Ardından un, vanilya, kabartma tozu ilave edilir.
  4. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Hazırlanan karışıma tek tek olacak şekilde yumurta sarıları eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  5. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarına bir fiske tuz eklenerek çırpılır.
  6. Hafif köpürmeye başladığında üzerine yavaş yavaş pudra şekeri eklenir.
  7. Krem şanti gibi koyu bir kıvam alana kadar 4-5 dk çırpılır.
  8. Koyulaşan yumurta akı diğer karışıma 3-4 defada eklenir.
  9. Alttan üste söndürmeden karıştırılır. İpeksi bir kıvam alacaktır 😍
  10. Kek harcının yarısı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama boşaltılır.
  11. Harcın kalan kısmına kakao eklenir ve karıştırılır.
  12. Kakaolu karışım sıkma torbasına alınıp fırın kabında boşaltılan beyaz kek harcının üzerine her yerini kaplayacak şekilde sıkılır.
  13. Kaşık veya bıçağın arka kısmıyla sağdan sola soldan sağa kaşığı hiç kaldırmadan şekil verilir.
  14. 200 dereceli fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Piştikten sonra üzerine reçel veya çikolata sosu sürülere rulo yapılır.

Biraz dinlenip dilimle dirilir. Deneyeceklere afiyet şifa olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder