Çikolatalı Tartoletler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Çikolatalı ganaj için:
- 100 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı süt
Çikolatalı Tartoletler Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
- Ben 12 tane parça oluşturdum. Kalıplar üst üste konarak şekillendirilir (ortasına çay bardağı oturtarak da şekil verebilirsiniz).
- Orta kısmına çatal ile delikler açılır. Daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Tereyağ ocağa alınır. Eriyince üzerine parçalara bölünen çikolata ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir ve karıştırılır.
- Hepsi karıştırılıp sıvı, parlak bir ganaj oluşturunca ocağın altı kapatılır.
- Fırından çıktıktan sonra kalıplardan çıkarılan tartoletlerin ortasına çikolatalı ganajdan dökülür.
Tartoletlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder