10 Ekim 2020 Cumartesi

Çikolatalı Tartoletler Tarifi

 

Çikolatalı Tartoletler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Çikolatalı ganaj için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı süt

Çikolatalı Tartoletler Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
  2. Ben 12 tane parça oluşturdum. Kalıplar üst üste konarak şekillendirilir (ortasına çay bardağı oturtarak da şekil verebilirsiniz).
  3. Orta kısmına çatal ile delikler açılır. Daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  4. Tereyağ ocağa alınır. Eriyince üzerine parçalara bölünen çikolata ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Hepsi karıştırılıp sıvı, parlak bir ganaj oluşturunca ocağın altı kapatılır.
  6. Fırından çıktıktan sonra kalıplardan çıkarılan tartoletlerin ortasına çikolatalı ganajdan dökülür.

Tartoletlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder