Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı et suyu
- 100 gram tereyağ
- Nane
- Tuz
Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı
- Kuzu etimizi 50 gram tereyağı ile mühürleyip, kendi suyuyla kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine 5-6 bardak kaynar su ve tuz ekleyip yine kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.
- Pirinçleri güzelce yıkayıp bir kaba koyalım. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyip yarım saat kadar demlendirelim.
- Daha sonra tencerede 50 gram tereyağını eritip, demlenen pirincin de suyunu süzüp tencereye ekleyip tereyağı ile kavurup 2 su bardağı et suyu ekleyelim. Suyunu bir miktar çekecek ve sulu kalacak pilavımız.
- Daha sonra fırında pişireceğimiz tepsiye pilavımızı koyalım, üzerine nane dökelim. Pişen etleri de pilavın üzerine dizelim.
- Daha sonra 190 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder