7 Ekim 2020 Çarşamba

Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi

 

Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 100 gram tereyağ
  • Nane
  • Tuz

Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu etimizi 50 gram tereyağı ile mühürleyip, kendi suyuyla kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  2. Daha sonra üzerine 5-6 bardak kaynar su ve tuz ekleyip yine kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.
  3. Pirinçleri güzelce yıkayıp bir kaba koyalım. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyip yarım saat kadar demlendirelim.
  4. Daha sonra tencerede 50 gram tereyağını eritip, demlenen pirincin de suyunu süzüp tencereye ekleyip tereyağı ile kavurup 2 su bardağı et suyu ekleyelim. Suyunu bir miktar çekecek ve sulu kalacak pilavımız.
  5. Daha sonra fırında pişireceğimiz tepsiye pilavımızı koyalım, üzerine nane dökelim. Pişen etleri de pilavın üzerine dizelim.
  6. Daha sonra 190 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder